Vacature: onderzoeksassistent

Geplaatst: 21. september 2017

Research Assistent (RA) - NICHE-lab – Afdeling Psychiatrie

Wij bieden

een werkplek in een dynamische omgeving. Je maakt deel uit van een gemotiveerde en multidisciplinaire groep. Er werken onderzoekers en assistenten samen met elkaar én met een aantal gerenommeerde (buitenlandse) instituten.

Wij zoeken

een onderzoeksassistent met afgeronde Master-opleiding met een grote affiniteit voor het doen van wetenschappelijk onderzoek. Je beschikt over uitstekende organisatorische en sociale vaardigheden. Het is een belangrijke pre als je ervaring hebt met (autistische) kinderen.

Afdelingsinformatie

De divisie Hersenen van het UMC Utrecht, waar de afdeling Psychiatrie onderdeel van is, is een door onderzoek gedreven organisatie. Er wordt door de divisie gestreefd naar het bieden van hoogwaardige patiëntenzorg en er wordt aandacht besteed aan expertise aan de GGZ-regio en de eerste lijn. Ook wordt er grensverleggend internationaal onderzoek uitgevoerd op een aantal geselecteerde gebieden die vallen binnen het hoofdprogramma Hersenen. De divisie verzorgt gedifferentieerd en kwalitatief vooraanstaand onderwijs en opleidingen aan studenten en arts-assistenten. Tot de hoofdthema’s van het onderzoek behoren onder andere ontwikkelingsstoornissen, zoals ADHD en autisme.

Functieomschrijving

Het gereedmaken van studiedocumenten, het rekruteren van deelnemers en het inplannen van het project hoort tot jouw taken. Ook neem je neuropsychologische en psychofysiologische tests af, en voer je onderzoeksgegevens in een database in.

Functie-eisen

Je hebt een Master-opleiding voltooid in de neuroscience, psychologische biologie, ontwikkelings-psychologie of een aanverwante discipline. Ervaring met het werken met kinderen, speciaal kinderen met autisme en/of ADHD is wenselijk, en het hebben van een Basisaantekening Psychodiagnostiek is een pre. De Engelse en Nederlandse taal beheers je uitstekend. Daarnaast bezit je prima organisatorische en sociale vaardigheden. Je kunt goed zelfstandig werken, en functioneert prima in teamverband.

De aanstelling is vooralsnog voor de duur van 5 maanden (1.0 fte), met uitzicht op verlenging. Het inkomen zal overeenkomstig schaal 7 van de cao van het UMC-Utrecht zijn, de hoogte daarin wordt vastgesteld op basis van eventuele ervaring.

Gelieve te reageren voor: 3 oktober 2017.

De aanstelling wordt per 1 november 2017 van kracht.

Sollicitaties, graag voorzien van CV, per email richten aan Dienke Bos (d.j.bos-2@umcutrecht.nl).

Nieuws van Niche

Niche in de media

Hier vind je een overzicht van nieuwsartikelen over (onderzoekers bij) NICHE:

2017

Eerder:

  • Gedrag autisten te zien in hersenen (Volkskrant 2009)

  • Ontwikkeling van de hersenen anders bij autisme (Simons Foundation, 2009, Engels)

  • Sarah Durston in bestuur van De Jonge Akademie (2009)

  • Sarah Durston krijgt Hersenstichting Trofee voor de Wetenschap (2008)

  • Een kijkje in de keuken van... Patrick de Zeeuw (U-Blad 2008)

  • Sarah Durston treedt toe tot De Jonge Akademie (2007)

  • Het verhaal van... Sarah Durston (UMC Utrecht, Engels)

  • Sarah Durston krijgt VIDI (link naar pdf, 2006)

  • Sarah Durston krijgt VENI (U-Blad 2003)

  • ADHD-er gebruikt hersenen anders (De Volkskrant, 2003)

Vacatures bij Niche

Jobs

We are looking for a post-doctoral researcher. For more information click here.

Internships

Currently we have multiple internship positions (6+ months) available for Dutch speaking master-students on MRI- and EEG-projects. Applications and general questions regarding internships can be directed to Bob Oranje (B.Oranje-2 at umcutrecht.nl).

Students interested in an internship shorter than 6 months can contact Jeanette Sopacua (J. Sopacua at umcutrecht.nl)

Bachelor-/Master Thesis

If you are interested completing your bachelor-/master thesis at NICHE, please directly contact the researcher involved in the project you are interested in. For general inquiries regarding bachelor-/master theses, please contact Bob Oranje.