Sarah Durston

Sarah Durston

Hoofd van het lab, Professor

Mail je vraag aan Sarah

Publicaties

Over Sarah

Sarah is hoogleraar, verbonden aan de afdeling Psychiatrie van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Op deze afdeling is zij ook onderzoekshoofd van de zorglijn Ontwikkelingsstoornissen.

Hiernaast is Sarah ook nog steeds hoofd van het neuroimaging lab (NICHE) en daar gebruikt ze moderne imaging technieken om te kijken wat er in de hersenen van kinderen in ontwikkeling gebeurt. Ze is daarbij geïnteresseerd in typische en a-typische hersenontwikkeling.

Sarah coördineert en begeleidt alle onderzoeken bij NICHE. In deze onderzoeken wordt MRI gecombineerd met andere benaderingen (cognitieve psychologie, neurobiologie, genetica) om de biologische paden naar het ontstaan van kinderpsychiatrische aandoeningen in kaart te brengen. Haar onderzoek concentreert zich op twee aspecten van deze paden: 1. de relatie tussen genetische kwetsbaarheid en neurobiologische maten 2. de relatie tussen neurobiologische maten en cognitieve afwijkingen.

Om MRI-onderzoek uit te kunnen voeren met jonge kinderen heeft Sarah procedures ontwikkeld om kinderen te laten wennen aan de MRI. Zo heeft zij bijvoorbeeld een oefen-MRI-scanner laten bouwen, waarmee kinderen in een prettige omgeving kunnen wennen aan de procedures van het onderzoek.