naai applicatie

Op zoek naar goede mondkapjes?

Na de opkomst van COVID-19 begon de hele wereld massaal mondkapjes in te slaan, met als gevolg dat er grote druk ontstond op de leveranciers van deze mondkapjes, maar vooral op medewerkers in de zorgsector. Medewerkers van ziekenhuizen, verpleeghuizen en andere zorginstellingen wereldwijd kwamen zonder geschikte materialen te zitten en vele mensen onnodig besmet raakten. Door hier toentertijd snel op in te spelen, zijn vele bedrijven aan de slag gegaan met de productie van mondkapjes voor het algemene publiek. Dit waren veelal niet-medische mondkapjes, dus niet geschikt voor zorgmedewerkers. Er zijn echter bedrijven die zich gespecialiseerd hebben op een type mondkapje, terwijl anderen bijna alle mogelijke soorten verkopen. Hier vind je een voorbeeld van deze mondkapjes.

Verschillende soorten voor verschillende doeleinden

Zoals je waarschijnlijk al hebt gezien als je op de link hierboven hebt geklikt, vind je hier verschillende soorten mondkapjes. Zo zijn er niet-medische mondkapjes (dit spreekt natuurlijk voor zich) en bijvoorbeeld FFP1, 2 of 3 maskers. Dit zijn verschillende classificaties van veiligheidsnormen waaraan deze mondkapjes worden gehouden. Het FFP2 masker is bijvoorbeeld sinds kort verplicht in Duitsland. Met de gebruikelijke niet-medische mondkapjes waar men in Nederland mee rondloopt, mag je in Duitsland niet komen waar de mondkapjesverplichting geldt. Het is dus belangrijk om te weten waar je aan toe bent. Voor meer info kun je kijken naar een overzicht van de beschikbare 

mondkapjes

.

Waarom mondkapjes dragen?

Zoals je ongetwijfeld zult weten, geldt er tegenwoordig op veel plekken een mondkapjesplicht. Uiteraard kun je weigeren om een mondkapje te dragen, maar dan bestaat de kans dat je de toegang op sommige plekken geweigerd wordt. Ook zou dit kunnen leiden tot een bekeuring door handhavers of politie. Het is natuurlijk zonde om een boete te krijgen van een bedrag waarvoor je in sommige gevallen wel 5 of meer doosjes mondkapjes kunt kopen. Omgerekend kunnen dit wel 500 mondkapjes zijn. Er bestaat nogal wat onduidelijkheid over de effectieve doeltreffendheid van de mondkapjes. Verschillende onderzoekers hebben verschillende onderzoeken gedaan en hieruit zijn verschillende maten van doeltreffendheid gekomen. Waar geen onduidelijkheid over bestaat, is dat het onjuist gebruik van de mondkapjes juist kan leiden tot extra risico op besmetting. Let er daarom goed op bij gebruik dat je het juist gebruikt. Raak nooit het mondkapje zelf aan nadat je het op hebt gedaan of aangeraakt. Pak het alleen bij de touwtjes vast en gooi het na gebruik altijd weg (tenzij het om een mondkapje gaat wat hergebruikt kan worden).

Meer informatie en bestellen

Mogelijk zul je na het lezen hiervan toch nog vragen hebben of wil je nu juist tegen een redelijke prijs 

mondkapjes bestellen

. Daarvoor kun je online allerlei sites vinden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *