vergaderen

Vergaderen, het hoort erbij. Maar om nu te zeggen dat het altijd even leuk is.. Daarnaast is het vergaderen in dezelfde ruimte, op hetzelfde tijdstip niet altijd even effectief. Daarom is het soms goed om met vergaderingen uit je comfort zone te stappen. Eens anders te vergaderen dan normaal. We geven je in dit blog een aantal tips hoe je dit kunt doen.

1.Verander eens van locatie

Telkens dezelfde vergaderzaal werkt niet altijd even motiverend. Hoe leuk is het om dan een keer een andere locatie op te zoeken. Buiten wanneer het mooi weer is bijvoorbeeld. Of informeel in de werkplaats in plaats van in een zaaltje. Je kunt ook een leuke locatie afhuren. Bijvoorbeeld deze leuke vergaderlocatie in Utrecht, of een vergaderzaal op een boerderij met uitzicht over de wei. Of ga wandelend vergaderen!

Eens van locatie wisselen zal een heel andere dimensie geven aan jullie vergadering en de ‘sleur’ wat doorbreken.

2. Ga staand vergaderen

In de meeste vergaderingen wordt gezeten. Dit is een niet-actieve houding. Door een actieve houding aan te nemen (staan dus), staat iedereen op scherp én zie je sneller non verbale communicatie. Zo zie je dus snel wat iemand écht van jouw idee vindt.

3. Verruil stoelen voor kussens

Wil je de vergadering wat informeler maken? Zorg dan voor een vergadering in lekker zittende loungebanken of verplaats naar de grond (op zachte kussens).

4. Vergader tijdens de lunch

Het blijkt dat het aanbieden van eten en drinken de aandacht van medewerkers tijdens een vergadering erbij houdt. Combineer daarom eens een vergadering met een lekkere lunch! Of ga wat meer out of the box met een borrel aan het eind van de middag. Eerst even vergaderen onder het genot van een hapje en een drankje, om vervolgens elkaar wat beter te leren kennen in een informele sfeer. Uiteraard begrijpen we dat dat laatste niet elke vergadering kan.. 😉

5. Variëren kun je leren

Tot slot: je hoeft echt niet altijd een andere locatie voor jouw vergadering te kiezen. Of het leuk te maken met een lunch. Maar de afwisseling hierin zorgt ervoor dat vergaderingen geen sleur worden. Niet altijd hetzelfde. Dat houdt het interessant en zorgt ervoor dat men meer betrokken is.