online marketing bureau

Online vindbaar zijn is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. Veel potentiƫle klanten zullen niet meer bij je uitkomen als je geen sterke online aanwezigheid hebt. Het is daarom goed om te zorgen dat je een sterke website hebt, social media goed onderhoudt en eventueel adverteert. Dit zijn allemaal dingen die een online marketing bureau voor je kan doen.

Adwords

Wat is een online marketing bureau?

De term zegt het al: bij dit bedrijf kun je terecht voor al je marketing uitingen die zich uitsluitend online bevinden. Dat wil zeggen je website, social media en campagnes in google of facebook. Een online marketing bureau kan je volledig marketing uit handen nemen maar ze kunnen ook delen ervan voor je oppakken.

Het begint bij de zoekwoorden

Een goede website is nog maar het begin. De marketing komt daarna pas. Want hoe zorg je ervoor dat mensen jou weten te vinden in de hete brei die het internet is? Een zoekwoordenonderzoek is je eerste stap richting een mooie positie in Google. Vindbaar zijn in zoekmachines is je eerste uitgangspunt en is bovendien iets waar je ook voor kunt zorgen zonder ervoor te betalen. Dan moet je wel weten welke woorden en termen mensen gebruiken om een bedrijf zoals dat van jou te vinden. Dat noemen we dus zoekwoorden. Je kunt een zoekwoordenonderzoek zelf uitvoeren maar het kost tijd. Het uitbesteden aan een online marketing bureau scheelt je een hoop tijd en geld. Jouw tijd is immers ook waardevol.

Zoekwoordenanalyse

SEO en SEA

In de online marketing maken we onderscheid tussen twee technieken om vindbaar te worden: SEO en SEA. SEO zijn alle dingen die je zelf kunt doen – zonder voor advertentieruimte te betalen – om te zorgen dat je vindbaar bent op het internet. SEA daarentegen is alles dat te maken heeft met adverteren, ofwel betalen om goed vindbaar te zijn in Google. De beste techniek is een combinatie van beide.