Het is tegenwoordig helemaal hip: een DIY project voor het maken van een hanglamp! Dit is een ideale manier om oude lampen een nieuw leven te geven óf om nieuwe lampen een leuke twist te geven. Wellicht heb je dit soort projecten wel eens op social media voorbij zien komen en heb je een beetje een idee over hoe je aan de slag moet gaan. Zo niet? Dan zit je hier goed, want wij geven je graag een aantal tips voor het maken van je eigen hanglamp!

Overkapping van de lamp

Het is erg leuk om van oude glazen potten hanglampen te maken! Vanaf nu kun je dus glazen potten gaan sparen of natuurlijk gewoon kopen. Er zijn glazen potten in verschillende kleurtjes verkrijgbaar. Zo is het leuk om een aantal potten te kopen in elk een andere kleur. Vervolgens kun je in de dop een gat maken en hier een lampje doorheen hangen. Dit geeft een erg sfeervol effect in de kamer! Een ander leuk idee is het maken van een overkapping door een wereldbol. De wereldbol kun je namelijk door midden zagen en aan de bovenkant een gat maken waar de fitting in past. De bol kun je laten zoals die is of opleuken met verf of karton.

Lampensnoer

Hiernaast wil je natuurlijk wel een leuk lampensnoer. Tegenwoordig zijn hier hele leuke snoeren voor te koop, zoals een strijkijzersnoer. Dit is een snoer van stof die verkrijgbaar is in veel verschillende kleuren en patroontjes. Hierdoor kun je het snoer precies afstemmen met je interieur. Je kunt de draadjes in het strijkijzersnoer heel gemakkelijk monteren aan het lampje. Hierna hoef je alleen de fitting over het snoer heen te plaatsen en alles zo in elkaar klikken, zodat de lamp stevig hangt. Hetzelfde geldt voor het monteren van het snoer aan het plafond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *