Afvalcontainer huren in omgeving Den Haag

Er zijn een aantal redenen waarom je een afvalcontainer nodig zou hebben. Je gaat verbouwen, klussen of hebt bij een verhuizing veel dingen gevonden die weg moeten. Een afvalcontainer huren in omgeving Den Haag kan goed want er is aanbod. Je moet echter wel vooraf een aantal zaken op een rijtje zetten.

Soorten afval

Wat mag er in zo’n container?

Je kan echt niet zomaar alles in zo’n container gooien. Afval van voedsel mag er bijvoorbeeld niet in. Het is dan ook zeker niet de bedoeling dat je voor het gemak ook even je restafval van de week in de container gooit. Er zijn verschillende containers voor verschillende doeleinden maar meestal mogen de volgende dingen erin:

  • puin
  • hout
  • groenafval
  • grofvuil
  • grond
  • dakafval

Zoals je ziet kun je dus een hele hoop doen met die container. Ook als je in de tuin gaat klussen is er van alles mogelijk.

Verhuizen

Tuinafval: een geval apart

Groenafval of tuinafval neemt veel ruimte in beslag. Je kunt het niet zomaar in een vuilnisbak doen want deze zal erg snel vol zitten. Daarnaast kun je het ook niet bij het restafval gooien en wil je bovendien misschien wel graag dat al dat spul ergens voor gebruikt wordt. In dat geval is het dus slim om te kiezen voor een afvalcontainer. Die kun je vervolgens onderbrengen voor je woning en daar kun je al dat tuinafval ingooien. Ook die ene boomstronk die al jaren in de grond zit, maar ook afval van het snoeien of dode planten die je uit de tuin hebt getrokken. 

De maten van je container

Heb je besloten om een afvalcontainer te huren? Dat is goed nieuws, maar dan komt nog het belangrijkste onderdeel. Het formaat van je container is heel belangrijk. Er zijn namelijk een hoop verschillende maten om uit te kiezen. Je kunt het beste een maat groter dan een maat kleiner nemen want er komt altijd meer vuil vrij dan je denkt bij een flinke klus.