URL toevoegen in Google

Je wilt graag een domeinnaam kiezen om online meer succes te boeken. Echter kom je er al snel achter dat dit wat lastiger is dan gedacht. Kies jij voor jouw bedrijfsnaam, of zoek je een passend variant voor erbij? Al met al is het belangrijk om de do’s en dont’s eerst goed op een rij te zetten! Natuurlijk moet jij jouw URL toevoegen in Google om hier ook bezoekers op te ontvangen.

domeinnaam kiezen

Een cijfer in je URL verwerken?

Wanneer er een domeinnaam niet beschikbaar is, dan zoekt men naar een oplossing. In de meeste gevallen wordt er dan aan cijfers gedacht. Maar is dit eigenlijk wel de oplossing? Jouw onderneming bekend maken door cijfers erbij te gebruiken. In de volksmond is het een stuk prettiger om te vertellen dat jouw website cijfers bevat. En dat de nul een cijfer is en geen letter. Zo wordt er sterk afgeraden om te gaan werken met cijfers. Niet alleen scheelt het irritaties bij mensen die jouw website willen bezoeken. Als je het niet nodig hebt, gebruik het dan ook niet!

Als je een domeinnaam gaat kiezen, dan is het verstandig om niet voor jouw eigen naam te gaan! Stel dat jij dit in een later stadium wenst te verkopen, dan zit jij met een website opgescheept. Zonde, wat het ziet er natuurlijk super professioneel uit. Alleen krijg jij hem niet verkocht!

domeinnaam kiezen

Zorg er tevens ook voor dat de naam van de website netjes gezegd kan worden. Maak er dus geen scrabble van wanneer je dit aan het bedenken bent!