Gezondheid en farmacie op Instagram

Twee ontwikkelingen die de laatste jaren een verschrikkelijk grote ontwikkeling hebben doorgemaakt; de farmaciebranche en social media. Waar vroeger weinig social media platformen beschikbaar waren, is Instagram een van de platformen die nu niet meer weg te denken is in de samenleving. Ook de ontwikkelingen in de gezondheid en farmacie zijn groot, tegenwoordig zijn er steeds meer middelen om ziektes of virussen uit te schakelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld covid-19, waarbij er verschillende vaccinaties zijn die het virus beschrijven. Om mensen bewust te maken van dit gebeuren, kan Instagram een belangrijke rol hierin spelen.

Waarom helpt Instagram de gezondheid en farmacie branche?

Instagram kan vanuit het perspectief van de gezondheid en farmacie branche gezien worden als uithangbord. Het zou niet alleen een uithangbord worden voor de oudere generatie, maar juist ook voor de jongeren. Deze zijn immers voornamelijk actief op social media. Doordat je bepaalde aspecten deelt, zou dit eerder opgeslagen worden door jongeren in dit geval. Denk hierbij aan Covid-19. Je kan van alles delen in dit geval; de gevaren van covid, de beperkingen die plaatsvinden, de vaccinaties, de laatste ontwikkelingen en de toekomstverwachtingen. Instagram kan dus in dit geval gezien worden als een informatiebord waarbij mensen die niet het nieuws volledig volgen ook zo op deze manier worden geïnformeerd.

Hoe kan chatkracht hierin ondersteunen?

De rol van chatkracht hierin zou gaan over de opmaak van het account. Denk hierbij aan de onderhoud van de pagina, waarbij er regelmatig foto’s of video’s geplaatst zullen moeten worden. Tevens is het aan de chatspecialisten om de vragen te beantwoorden die binnenkomen via de directe berichten die via Instagram gestuurd kunnen worden. Het is dan de taak om deze zo goed mogelijk te beantwoorden en anders door te sturen naar bijvoorbeeld de ggd of overheidssite wanneer de vragen te complex worden of het om gezondheidsvragen gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *