zakelijke aansprakelijkheid

Ben je ondernemer? Misschien heb je dan zelf al eens te maken gehad met een zakelijk conflict waarbij je aansprakelijk bent gesteld. Hoe secuur je ook te werk gaat, een ongeval zit in een klein hoekje en het maken van een foutje is menselijk. Als ondernemer is het prettig om terug te kunnen vallen op een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering. Als het gaat om zakelijke aansprakelijkheid, heb je de keuze uit twee verzekeringen: de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. In dit artikel vertel ik je er meer over.

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Je kunt een beroep doen op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (afgekort als AVB) als jij of een werknemer per ongeluk schade toebrengt aan een ander of aan een eigendom van een ander. Deze verzekering beschermt je bedrijf in zulke gevallen tegen de financiĆ«le risico’s van een dergelijk ongeluk. Je kunt ook een beroep doen op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering op het moment dat je ten onrechte aansprakelijk wordt gesteld. In zulke gevallen wordt namens jou verweer gevoerd. De rechtsbijstandskosten worden daarbij door de verzekering betaald.

De beroepsaansprakelijkheidverzekering

In de inleiding gaf ik het al aan: het maakt niet uit hoe secuur je te werk gaat, een ongeval zit in een klein hoekje en iedereen maakt wel eens een fout. Als je als ondernemer een fout maakt in je werk, kan je klant je hiervoor aansprakelijk stellen. Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering kun je je hiertegen verzekeren. Als je terecht aansprakelijk wordt gesteld en je beschikt over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering, dan wordt de schade door je verzekeraar vergoedt. Bij aansprakelijkheid door beroepsfouten zijn er tal van voorbeelden te noemen, bijvoorbeeld wanneer je als architect een gebouw oplevert dat als gevolg van een rekenfout op instorten staat. In dat geval is het natuurlijk prettig om te weten dat je gedekt bent.

Wil je meer weten over de verschillende zakelijke aansprakelijkheidsverzekeringen of ben je op zoek naar een voordelige bedrijfs- of beroepsaansprakelijkheidsverzekering? Neem dan eens een kijkje op Cheapp.nl.