22 januari 2022

Hoeveel krijg je bij goud inkoop?

2 min read
goud inkoop

Er zijn een aantal goud inkoop bedrijven in Nederland en die nemen iedere dag wel goud in, maar daar betalen ze natuurlijk wel een bedrag voor. Het bedrag wat je krijgt voor jouw goud kan iedere week anders zijn, want ze hanteren vaak de internationale goud prijs. Er is niet alleen iedere week een verschil in de prijs, maar ook kan het bij ieder bedrijf anders zijn. De bedrijven geven niet allemaal hetzelfde, omdat vrijwel iedereen een andere winstmarge heeft. Als je bijvoorbeeld jouw goud gaat inleveren kan je dus ook gaan kijken naar het bedrag dat ze er voor bieden, want het gaat om dezelfde hoeveelheid goud. Je kan natuurlijk nog altijd het goud houden, want het is en blijft natuurlijk jouw goud.

Wat doen ze ermee?

Je kan je wel voorstellen dat een goud inkoop bedrijf een hoop goud inneemt, maar wat doen ze er mee? De meeste van de inkoop bedrijven smelten het ingenomen goud helemaal om, maar dat geldt voor het grootste deel. Als ze bijvoorbeeld  gouden sieraden krijgen smelten ze die niet altijd om, want dan verkopen ze die gewoon aan vaste bedrijven. Ze hebben vaak nauw contact met bijvoorbeeld een juwelier en die wilt altijd wel gouden sieraden. Het gesmolten goud houden ze vaak zelf, of verkopen dat ook weer door.

goud inkoop

Het inleveren

Als je ervoor kiest om jouw goud in te leveren bij een goud inkoop moet je wel weten hoe het gaat, want goud is niet zomaar iets. Bij de meeste bedrijven moet je eerst een afspraak maken, maar bij sommige ook weer niet.  Vaak bepalen ze op de hoeveelheid goud of er een afspraak geregeld moet worden, want veel goud kost natuurlijk ook erg veel geld.De afspraak is zelf heel erg logisch, want je levert het goud in en je krijgt het afgesproken bedrag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *