3 december 2021

Is een SEO website analyse nuttig voor jouw bedrijf?

2 min read
SEO website analyse

Het internet is de laatste jaren een steeds grotere rol gaan spelen in ons leven. Dat heeft er ook voor gezorgd dat online marketing belangrijk is geworden voor bedrijven. Als jouw bedrijf niet genoeg aandacht besteed aan online marketing kan dit er voor zorgen dat jouw bedrijf niet goed vindbaar is op het internet. Hierdoor kun je een hoop klanten mislopen. Door te investeren in een goede SEO website analyse kun je er achter komen welke maatregelen je moet nemen om de concurrentie voor te blijven. Als je de analyse laat uitvoeren door een professioneel bedrijf zul je verschillende manieren ontdekken waarop je het bereik van jouw bedrijf kunt vergroten. 

SEO website analyse

Wat houdt SEO in?

SEO is de afkorting van Search Engine Optimalization. In het Nederlands betekent dat zoekmachine optimalisatie. Door te investeren in SEO zorg je er voor dat klanten jouw website makkelijker kunnen vinden op het internet. Wanneer je genoeg aandacht besteed aan SEO zorgt dat er namelijk voor dat je hoger komt te staan in de zoekresultaten van Google. Aangezien er weinig mensen zijn die verder kijken dan de eerste pagina van Google is het belangrijk om daar zo hoog mogelijk op te staan. Wanneer een expert een SEO analyse heeft uitgevoerd zul je er achter komen op welke punten jouw bedrijf verbeterd kan worden. Door vervolgens deskundigen naar die punten te laten kijken wordt jouw website beter vindbaar op het internet. Dat kan bijvoorbeeld door populaire zoektermen toe te voegen aan teksten op jouw website. Door die zoekwoorden op jouw site te verwerken zorg je er voor dat jouw site hoger tussen de zoekresultaten staat. Als je genoeg moeite steekt in SEO zal dit er voor zorgen dat jouw bereik enorm zal groeien.

SEO website analyse

Linkbuilding

Een andere manier om je bereik te vergroten is door linkbuilding. Door een gastblogger in te schakelen kun je namelijk meer klanten bereiken. Een website waar veel naar gelinkt wordt vanaf andere sites komt hoger tussen de zoekresultaten te staan. Het is dus belangrijk om er voor te zorgen dat er genoeg externe links naar jouw website online staan. Als je een gastblogger inschakelt zal deze teksten en blogs schrijven die gepost worden op andere websites. Door een link naar de site van jouw bedrijf toe te voegen zorgt de gastblogger er dus voor dat jouw bedrijf hoger komt te staan in de zoekresultaten. Linkbuilding is meestal relatief goedkoop ten opzichte van de stijging in omzet die het op kan leveren.