We leven anno 2021 in een maatschappij waarin het klimaatprobleem steeds zichtbaarder wordt. Niet alleen het probleem zelf wordt zichtbaarder, maar ook het bewustzijn onder de bevolking wordt zichtbaarder. Steeds meer consumenten en bedrijven nemen de mate van groenheid dan ook mee in de aankoopbeslissing. Wanneer je hier als bedrijf geen rekening mee houd loop je dus letterlijk klanten en partners mis! Omdat de groenheid van een onderneming zo belangrijk is geven we je in deze blog enkele tips die je kunnen helpen bij het vergroenen van jouw onderneming.

Actief bijdragen

De beste manier om jouw bedrijf op de kaart te zetten is door actief bij te dragen aan de vergroening van de aarde. Dit kun je bijvoorbeeld doen door voor iedere ‘x’ aantal euro omzet die jouw onderneming draait een boom te planten. Zo zien anderen dat jij het klimaatprobleem serieus neemt en ook daadwerkelijk moeite wilt doen om het probleem te verhelpen. Wanneer je een of meerdere van dit soort acties in jouw onderneming hebt lopen dan is het met name belangrijk dat je deze kenbaar maakt. Je doet dit door bijvoorbeeld een blogpost of een header op jouw website te plaatsen waarin deze informatie getoond wordt. Zo is iedere websitebezoeker op de hoogte van jouw bijdrage aan een groenere wereld!

Leaseauto’s

Leaseauto’s zijn niet alleen enorm praktisch voor een onderneming, maar zijn ook nog eens een mooi uithangbord voor jouw onderneming. Wanneer jouw medewerkers bij (potentiële)klanten aankomen in de elektrische Volkswagen ID3, dan geef je direct een mooi visitekaartje af. De uitstoot van auto’s met traditionele verbrandingsmotor zijn nog steeds van enorme impact op het klimaat en juist daarom worden de elektrische auto’s nu zo omarmd. Een betere imago boost voor jouw onderneming dan de aanschaf van elektrische leaseauto’s is er dan ook bijna niet! Doordat het imago van jouw bedrijf verbeterd door de leaseauto’s kan het onderaan de streep ook gemakkelijk uit om hier wat extra geld aan kwijt te zijn ten opzichte van de traditionele leaseauto’s. Een Skoda Enyaq kost bijvoorbeeld plusminus 650 euro per maand, de verbetering van het imago van jouw onderneming is echter onbetaalbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *