Sollicitatiegesprekken zijn niet voor iedereen even leuk. Sommige mensen houden ervan, anderen vermijden dit soort situaties het liefste. Af en toe is het echter wel nodig om een sollicitatiegesprek te voeren. Hoe word je anders aangenomen voor je droombaan? Gelukkig kun je je goed voorbereiden op zo’n gesprek, zodat deze zo goed mogelijk verloopt. Maar hoe doe je dat dan en hoe zorg je ervoor dat je niet met een mond vol tanden staat? Hieronder vind je wat handige tips.

Lees je goed in

Bedrijven vinden het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van het bedrijf en de vacature waarop je solliciteert. Pak de website er dus bij en lees alles over wat het bedrijf precies doet, hoe ze te werk gaan en hoe de betreffende functie in elkaar steekt. Of je nu te maken hebt met een headhunter (zoals eentje van https://topofminds.com/) of een gewone recruiter; je zal zeker punten scoren wanneer je goed op de hoogte bent van alles omtrent de organisatie.

Bereid je voor op vragen die mogelijk gesteld kunnen worden

Er zijn bepaalde vragen die in een heleboel sollicitatiegesprekken aan bod komen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het benoemen van je positieve en minder positieve eigenschappen, de vraag waar je over 5 jaar wil staan, waarom ze precies jou zouden moeten aannemen en soortgelijke vragen. Bereid je op deze vragen voor, door het antwoord op de vragen op te schrijven.

Bedenk zelf vragen

Zelf vragen stellen is altijd goed. Zo kom je geïnteresseerd over en merkt het bedrijf dat je daadwerkelijk interesse hebt in de functie. Bedenk vragen op basis van de informatie op de website, of stel vragen die je te binnen schieten. Het is in ieder geval goed om je ook hier alvast op voor te bereiden, zodat dat niet tijdens het gesprek pas hoeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *