outplacementbureau utrecht

Je vindt je werk niet meer leuk, de omgang met collega’s is niet prettig of je wil gewoon een andere, uitdagende functie. Dit is helemaal niet gek en kan dan ook zeker voorkomen. Dit is een reden waardoor veel ontslagen vallen of waarom mensen ontslag nemen. Als je ontslag neemt of ontslagen bent, wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer aan de slag en de juiste baan vinden. Een outplacementtraject is mogelijk iets voor jou.

Outplacement

Vaak kunnen werknemers en werkgevers middels een goed gesprek samen tot een juiste oplossing komen, zodat de werknemer zijn werk weer goed uitvoert en de werkgever een mogelijk meer gewenste functie kan aanbieden aan de werknemer. Wanneer je als werknemer toch helaas te maken krijgt met ontslag, dan is het mogelijk om hiervoor begeleiding te krijgen. Dit noemt men ook wel een outplacementtraject. Dit outplacementbureau in Utrecht en omgeving is gespecialiseerd hierin. Door middel van outplacement wordt je als werknemer geholpen om dit ontslagtraject door te komen en krijg je ook nog eens de juiste begeleiding naar een nieuwe baan die goed bij je past.

Ontslag nemen

Wanneer je op zoek gaat naar ander werk, dan zul je eerst een andere baan moeten hebben gevonden, waarna je pas ontslag indient. Als je dit niet doet, dan zit je tot je pas een nieuwe baan hebt gevonden zonder werk. Het is daarom ook belangrijk dat je hier goed over nadenkt. Je zult in de meeste gevallen een ontslagbrief moeten schrijven en naar je werkgever moeten sturen. Zo laat je de werkgever weten van de situatie en kun je vervolgens eventuele verplichtingen nakomen en kortsluiten.

Ontslagen worden

Het kan ook zijn dat je geen ontslag neemt, maar ontslagen wordt door de werkgever. Dit kan ook weer aan vele dingen liggen, maar vaak komt dit als de werknemer verplichtingen niet nakomt, zijn of haar werk niet behoorlijk uitvoert of wanneer er een reorganisatie plaatsvindt. De werknemer heeft natuurlijk ook zijn redenen hiervoor, zoals bijvoorbeeld dat het werk niet meer leuk is en daarom dit verwaarloosd. Het is dus zowel voor werknemer als werkgever belangrijk om altijd tijdig te communiceren, zodat er voor beide partijen duidelijkheid is en ontslag niet het gevolg hoeft te zijn.