Heb je het gevoel dat je Pinterest-strategie niet de resultaten oplevert die je nodig hebt?

Je Pinterest-groeistrategie staat op het punt het volgende niveau te bereiken! Omdat, zoals blijkt, leren hoe je verkeer van Pinterest kunt krijgen, geen rocket science is. Ik ben hier om je bruikbare, bewezen Pinterest-tips te laten zien om je blog te laten groeien en massaal verkeer aan te trekken door vast te pinnen.

Waarin verschilt Pinterest van andere tools voor blogverkeer?

Gebruik sociale media om jouw blog te laten groeien? Ben je bekend met:

  • Facebook-groepen
  • Instagram
  • Twitter

Het zijn allemaal geweldige tools om het blogverkeer te stimuleren. Je kunt  volgers gemakkelijk laten groeien en daarmee nieuwe lezers naar artikelen trekken.

Social mediaplatforms werken direct. Als je iets op Facebook of Twitter plaatst, zie je dat bezoekers meteen naar je blog komen. Het is als onmiddellijke bevrediging. En wie wil er nou niet graag snelle resultaten zien, toch? Echter, Pinterest marketing is verschillend van die drie. Je zult niet meteen resultaten zien. Wanneer je jouw inhoud vastzet, kun je niet onmiddellijk een vloed van verkeer naar jouw blog verwachten, ongeacht hoeveel volgers je hebt. Daarom heb je een solide Pinterest-strategie nodig om de resultaten te behalen die je zoekt.

1: Pinterest marketing is een zoekmachine

Wist je dat Pinterest marketing geen platform voor sociale media is? Denk maar aan wat mensen doen op Pinterest. Ze zijn er niet om te kletsen of commentaar te geven op elkaars outfits of cupcakes. In plaats daarvan gebruiken mensen Pinterest om inspiratie, informatie en idee├źn op te doen. Ze zoeken dus naar inhoud. En hoewel het op Pinterest gemakkelijker is om met anderen te communiceren dan op Google, is Pinterest nog steeds slechts een zoekmachine. Daarom is het belangrijkste dat je moet leren, het correct gebruiken van zoekwoorden op Pinterest. Dit snappen de meeste beginnende bloggers niet. Ze denken dat ze tijd op het platform moeten doorbrengen en met anderen moeten communiceren. En als ze de resultaten waarnaar ze op zoek zijn niet zien, geven ze het op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *