epoxylijm

Of je er nu aanleg voor hebt of niet, feit is dat als je een goede thuisklusser bent, dat je daar enorm veel voordeel bij kunt hebben. Zaak is dan natuurlijk wel dat je over genoeg klusmaterialen van goede kwaliteit beschikt in huis. Minimaal een degelijk soort lijm is een voorbeeld van iets dat je eigenlijk zeker in huis zou moeten hebben. Wanneer je op zoek bent naar een type universele lijm, dan zou epoxylijm een uitstekende optie voor je zijn. Over het algemeen kun je epoxylijm namelijk altijd gebruiken voor het lijmen van twee componenten van hout, metaal, kunststof en/of beton. Daarmee ben je dus op veel situaties voorbereid.

epoxylijm

Hoe herken je epoxylijm van goede kwaliteit?

Het is noodzakelijk dat je klusmateriaal van goede kwaliteit in huis haalt. Anders is het niet mogelijk die resultaten te boeken die je voor ogen hebt. In het geval van epoxylijm geldt dat deze aan de volgende eigenschappen moet voldoen:

  • De lijm bevat geen oplosmiddel.
  • Het hecht zich krachtig en het begint pas met uitharden nadat de lijm is aangebracht.
  • De lijm kan wel tegen een stootje. Van invloeden van water, zuur, hoge en lage temperaturen en (andere) weersomstandigheden laat goede epoxylijm dan ook niet los.

Let op deze aspecten voor je echt gaat lijmen

Naast het feit dat de kwaliteit van het materiaal erg belangrijk is, heeft ook je eigen manier van werken een grote invloed in het welslagen van je lijmprojectje. Als je met epoxylijm aan de slag gaat is het wat dat betreft belangrijk dat je doordacht en geduldig te werk gaat. De grootste zorgvuldigheid is namelijk vereist. De oppervlakken die je gaat lijmen moeten bovendien helemaal schoon zijn. Dit houdt in dat er bijvoorbeeld ook geen vetvlekken zichtbaar mogen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *