Wat is strategisch advies?

Strategie consulting is wanneer zakenmensen – over het algemeen leidinggevenden, raden van bestuur of management – een derde partij inschakelen om een ​​extern, deskundig perspectief op hun zakelijke uitdagingen te bieden. Strategie consulenten zoals Strated Consulting hebben doorgaans een aanzienlijke kennis van de sector en er wordt van hen verwacht dat ze zakelijke kwesties op hoog niveau objectief beoordelen. Ze kijken holistisch naar specifieke problemen waarmee bedrijven te maken hebben en geven advies over hoe ze deze moeten aanpakken.

Waarom kiezen voor strategisch advies?

Het concept van strategy consulting kan enkele vragen oproepen. Waarom hebben bedrijven externe branche-experts nodig? Moeten leidinggevenden bij bedrijven zelf geen experts zijn? Kunnen ze geen andere medewerkers uit het bedrijf halen om dit soort problemen intern aan te pakken?

Het antwoord op al die vragen is vooral een kwestie van focus en onpartijdigheid.

Over het algemeen geldt dat wanneer u een strategie adviseur inschakelt, dit voor een vast tijdsbestek is. Binnen dit venster verwacht je dat ze al hun tijd, moeite en energie aan een specifiek probleem besteden. Strategie adviseurs bieden ook nuchterheid die niet altijd van mensen binnen het bedrijf kan worden verwacht. Boards, executives en andere managers hebben persoonlijke belangen in hun bedrijf. Die inzet gaat vaak gepaard met vooroordelen die hun oordeel over specifieke kwesties kunnen vertroebelen.

Een strategie consultant brengt een extern perspectief en hun oordeel wordt verondersteld duidelijk en onpartijdig te zijn.

Strategisch adviesbureau in Rotterdam

Strated Consulting is een strategisch adviesbureau in Rotterdam met een expertise in de publieke sector met klanten als gemeenten, zorginstellingen en meer. Ze kunnen u helpen met het advies omtrent een strategie en beleid of een onafhankelijke evaluatie uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *