De reden waarom je financiële stress kan hebben heeft vaak te maken met betalingsachterstanden. Zowel een bedrijf als particulier kan enorme stress ervaren op het moment dat de financiële situatie niet op orde is. Dit kan komen door het verliezen van je baan, onverwachte rekeningen of een scheiding. Om deze reden hebben wij een aantal tips voor je opgesteld om deze stress te voorkomen!

Maak het overzichtelijk

De eerste stap die je voor jezelf moet zetten is het overzichtelijk maken van je financiële situatie. Dit kun je doen door alles op te schrijven of door een overzicht te maken in Excel. Door het overzichtelijk te maken zorg je er namelijk voor dat je ook overzicht in je hoofd krijgt. Ga precies na wat de inkomsten en uitgaven zullen zijn en denk eventueel al na over besparingen. 

Bespreek scenario’s en oplossingen 

Het kan natuurlijk gebeuren dat je voor een onverwachte situatie komt te staan waar je op voorbereid moet zijn. Dit kan bijvoorbeeld een lekkage in huis zijn of het niet betalen van klanten. In een situatie waarin een klant niet betaald kun je naar een incasso in Leiden die dit voor je op orde maakt. Kijk hiervoor eens bij Korenhof Deurwaarders. Op het moment dat je in zo’n situatie komt, is het fijn als je hiervoor al een oplossing hebt bedacht. Je kunt met jezelf bijvoorbeeld afspreken dat je in ieder geval €200,- aan de kant legt voor bepaalde scenario’s. 

Denk in voren

Het is belangrijk om vast in voren te denken zodat je voorbereid bent op uitgaven. Denk aan de apk keuring van je auto, aflopen van je contract bij je baan of jouw kind die aan een nieuw studiejaar begint. Zo ben je voorbereid op de kosten die dit soort uitgaven met zich meebrengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *