22 januari 2022

Top 4 gemaakte fouten voor beginnend crypto-investeerders

2 min read

Ben je van plan of zelfs al bezig om te investeren in cryptovaluta, maar heb je geen idee of je wel op het goede spoor zit? Veel mensen maken namelijk in het begin dezelfde fouten omdat ze zich niet voldoende inlezen in cryptocurrencie. Daarom is het verstandig de meest voorkomende fouten alvast in te lezen, voordat je een grote investering wil maken. In dit artikel leer je hoe je moet omgaan met: meeliften, verwachtingen, pieken en dalen en het zelf uitvoeren van onderzoek.  

Tip 1: Doe altijd je eigen onderzoek.  

Het is gemakkelijk om op internet iets aan te nemen van een groot bedrijf die veel invloed heeft op de crypto-industrie. Hoe groter de bedrijven hoe groter het geld en hoe groter de belangen. Conclusie: doe altijd eerst je eigen onderzoek, voordat je klakkeloos de mening van een bedrijf overneemt om te investeren in munt X. Begin bij je eigen onderzoek altijd met de functie van de cryptomunt. Is er bijvoorbeeld een praktisch nut die de munt vervult in de maatschappij? 

Tip 2: Vermijd het meeliften met hypes 

Zoals de titel zegt: vermijd het meeliften met de hypes. Je kunt beter Bitcoin kopen tijdens een dip, dan dat het in waarde aan het stijgen is. Als er nieuws uit komt op het internet over een munt op een nieuwe handels exchange, had je eigenlijk al lang moeten investeren.   

Tip 3: Cryptocurrencies kent hoge pieken, maar ook hoge dalen  

Uiteraard, iedereen investeert in digitaal geld om ervan te profiteren. Winst maken en geld verdienen is voor iedereen het doeleinde. Maar ga er niet vanuit dat je binnen no-time jezelf rijk kan rekenen, met weinig ervaring in crypto’s. Als je in een munt investeert, kan deze in een dag met 10% stijgen, maar de volgende dag kan dezelfde munt ook 10% in waarde zakken. Als bijvoorbeeld een Bitcoin, Ethereum of ripple koers een sterke stijging heeft, keer je winst dan snel uit. Dezelfde stijging kan binnen enkele dagen of zelfs uren weer behoorlijk zijn gedaald.  

Tip 4: Speel alleen met je winst, en beleg alleen wat je kan missen 

Een veel voorkomende fout is dat beginners de gehele inleg en winst van munt X weer in andere munt investeren. Investeer alleen met je gemaakte winst en niet met je spaarcenten. Zo voorkom je veel geld te verliezen mocht een munt sterk in waarde zakken. Stop ook nooit al je geld in eén munt. Verspreidt je geld over verschillende munten, zo verminder je altijd de financiële klap als een munt flink afneemt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *