Je zult waarschijnlijk al vele vergaderingen bij hebben gewoond, waarvan de één beter voorbereid is dan de ander. Je zult merken dat een goed voorbereide vergadering meer rust creëert en dat je beter je aandacht erbij kan houden. Als de punten in een vergadering duidelijk en relevant zijn, is de kans dat er beter wordt geluisterd erg groot. Hoe je een vergadering goed voorbereid leggen wij je uit. 

Duidelijk agendapunten

Een vergadering is geen goede vergadering als er zomaar punten worden benoemd die iemand graag wil bespreken. Het is efficiënter om duidelijke punten op te stellen die je graag in deze meeting wilt bespreken. Zorg er ook voor dat mensen van te voren al weten welke punten besproken worden en benoem deze nogmaals aan het begin van de vergadering.

Eén voorzitter

Door één voorzitter te kiezen die de vergadering leidt, zorg je voor rust. Deze persoon zal namelijk bepalen wie aan het woord is en wanneer het onderwerp voldoende besproken is. Zo voorkom je dat een vergadering langdradig is en dat iedereen luistert naar deze aangewezen persoon. 

Juiste vergaderruimte

Zorg ervoor dat je goede vergaderruimte hebt waar alle personen kunnen zitten. Voor een goede vergaderlocatie in Woerden kun je het beste terecht bij At The Office. Zij zullen een geschikte ruimte voor je beschikbaar stellen. 

Notulist

Om alles duidelijk op papier te hebben is het slim om een notulist aan te wijzen die alle punten van de vergadering noteert. Het beste is om hier iemand voor te kiezen die niet direct betrokken is bij de vergadering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *