3 december 2021

Wat zijn de voordelen van WordPress webhosting?

2 min read

WordPress Webhosting, heb jij er weleens van gehoord? Het is een dienst die vaak onderschat wordt door nieuwe gebruikers van Wordpress. Een beginnend ondernemer of beginnend Wordpress gebruiker wil natuurlijk zo min mogelijk geld uitbesteden aan extra kosten. Logisch ook, want waarom extra kosten uitgeven als je zelf ook je Wordpress hosting kan bijhouden? Toch is dit een dienst die moeilijker is dan de meeste mensen denken. In dit artikel lees je de voordelen van het kiezen van een WordPress webhosting Nederland.  

Wat is een Wordpress Webhosting eigenlijk? 

We beginnen bij het begin. Misschien weet je helemaal niet wat de functie is van een webhosting en waar het voor dient. Wanneer je een website wil, moet deze eerst gebouwd worden. Welk CMS-systeem je hier voor kiest is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Toch zul je waarschijnlijk wel eerder van Wordpress gehoord hebben. Dit komt omdat Wordpress een gebruikersvriendelijk CMS-systeem is, wat gemakkelijk is aan te leren door minder ervaren websitebouwers. Je kunt de website precies inrichten hoe jij dat wil en zelfs nog mogelijke plug-ins toevoegen. Dit zijn handige extensies die jouw website voorzien van nog meer mogelijkheden. 

De voordelen 

Oke, nu denk je waarschijnlijk: als het zo gemakkelijk is aan te leren, waarom moet ik mijn geld dan investeren in een Wordpress webhosting? Een groot voordeel is de snelheid van je website. De technische kant van Wordpress is lastiger aan te leren voor een beginnend websitebouwer. Met een snelle wordpress hosting vergroot je de kans dat je klanten langer op je website blijven en een eventuele conversie behalen. Omdat de hosting wordt uitbesteedt kom je nooit voor verassingen te staan dat je website eruit komt te liggen. Ook heb je altijd ondersteuning als je technische vragen hebt die jezelf niet kan beantwoorden.  

Waarde voor je geld 

Omdat je je Wordpress hosting uit handen geeft, zorgt dit ervoor dat je je kan focussen op de dingen die je echt wilt doen met je website, zoals het versterken van je content bijvoorbeeld. Alle plug-ins en Wordpress thema’s worden in de achtergrond besteedt waardoor je dit niet zelf hoeft uit te zoeken. Hierdoor krijg je echt waarde voor je geld.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *