3 december 2021

Zes tips om professioneel ontslag te nemen

4 min read

Word jij niet meer gemotiveerd bij je huidige baan en is iedere werkdag hetzelfde? Dan is het wellicht een goed idee om ontslag te nemen, zodat jij vol enthousiasme jouw talenten bij een nieuwe werkgever kan inzetten. Toch vraagt het indienen van een ontslag om voorbereiding, tact en professionalisme. Hierdoor kan het lastig zijn om op de juiste manier jouw ontslag in te dienen. Om te voorkomen dat je tijdens dit proces fouten maakt, lees je in dit blog hoe je op een professionele wijze ontslag kan nemen. Lees snel verder en wie weet begin jij straks aan een nieuwe uitdaging!

1. Sta achter je beslissing

Voordat je ontslag gaat nemen is het belangrijk dat je achter je eigen beslissing staat. Door open te zijn over je redenen om te vertrekken sta je direct sterker in je schoenen. Dit zorgt ervoor dat je minder snel wordt verleid door een eventueel tegenbod van je werkgever. Zorg er daarnaast voor dat je een schriftelijk aanbod hebt gekregen van je nieuwe werkgever. Hiermee krijg je meer zekerheid dat je na je ontslag niet werkloos thuis komt te zitten. Bovendien is het te adviseren om voor je ontslag te bekijken wat de opzegtermijn is en je uitleg te oefenen. Op deze manier kan jij je verhaal beter verwoorden en gemakkelijker vragen van jouw collega’s beantwoorden naar aanleiding van je ontslag.

2. Vraag om een gesprek met je manager

De beste manier om ontslag te nemen is door dit zo vroeg mogelijk te vertellen aan jouw manager. Doe dit altijd in een persoonlijk gesprek waarin jij kort en beleefd jouw redenen van vertrek uitlegt. Het is belangrijk om hierbij altijd professioneel te blijven en laat blijken dat je alle huidige projecten graag wilt afronden in jouw resterende tijd. Na dit gesprek is het verstandig om een vervolgafspraak te maken om je ontslagbrief te overhandigen. Tijdens dit gesprek is er ook de mogelijkheid om direct de werkoverdracht te bespreken. Wanneer je werkgever het eens is met je ontslag dan kan je spreken van een ontslag met wederzijdse goedvinden

3. Dien een ontslagbrief in

Nu is het tijd om een beknopte brief in te leveren waarin jouw beslissingen om te vertrekken worden bevestigd. Noem hierin de datum en tijd van het gesprek met jouw manager, de functie die je verlaat en de datum van je laatste werkdag. Eventueel kan je nog een paragraaf wijden aan de redenen van je vertrek, maar dit is niet altijd nodig. Sluit de ontslagbrief altijd positief af. Dit doe je door bijvoorbeeld het bedrijf te bedanken voor alle kansen die je hebt gekregen. Indien je werkgever het ermee eens is dat je de organisatie gaat verlaten, dan is het belangrijk om een beëindigingsovereenkomst te ondertekenen. 

4. Rond lopende werkzaamheden af

Het is inmiddels algemeen bekend dat de indruk die je achterlaat nadat je bent opgestapt al jouw toekomstige referenties sterk kan beïnvloeden. Probeer daarom zoveel mogelijk alle lopende werkzaamheden af te ronden tijdens jouw opzegtermijn. Wees tijdens deze periode ook bereid om je opvolger in te werken en losse eindjes van projecten aan collega’s toe te vertrouwen. Daarnaast wordt het gewaardeerd dat je al jouw professionele contacten informeert over jouw vertrek en wie er daarna het contactpersoon wordt. 

5. Laat een positieve indruk achter

Zodra je ontslag hebt genomen, dan is het belangrijk om je professionele relaties in stand te houden. Misschien wil je managers of collega’s in je netwerk houden of heb je in de toekomst aanbevelingen nodig. Bovendien kan het zelfs gebeuren dat je in de toekomst ooit weer met dezelfde mensen moet gaan samenwerken. Het is immers algemeen bekend dat de jongere generaties regelmatig veranderen van baan. Hierdoor is het noodzakelijk om de relatie met je huidige werkgever positief blijft door op professionele wijze te vertrekken. 

6. Vraag om aanbevelingen

Heb je al een nieuwe baan gevonden? Dan is het belangrijk om alsnog aanbevelingen te ontvangen. Wanneer je een LinkedIn profiel hebt, dan kan je zelfs digitale aanbevelingen ontvangen. Zorg ervoor dat deze aanbevelingen altijd op je profiel worden getoond. Met al deze aanbevelingen is het niet alleen gemakkelijker om een nieuwe baan te vinden, maar versterk je ook jouw positie tijdens het solliciteren. Nieuwe werkgevers kunnen eenvoudig alle aanbevelingen lezen en dit meenemen in hun uiteindelijk besluit. Voordat je vertrekt is het dus de moeite waard om langs je manager te gaan voor aanbevelingen. Volg tijdens je ontslag al onze tips en je bent ervan verzekerd dat je op een nette manier afscheidt neemt van je oude werkgever. Wanneer zet jij de volgende stap in je carrière? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *