3 december 2021

Zo kies ik slim mijn zorgverzekering

2 min read

De meeste mensen gaan eind november en begin december kritisch kijken naar hun uitgavepatroon. Mede door een goed voorneming om de financiële in- en uitgaven overzichtelijker te maken in het volgend jaar. Het bekijken naar je vaste lasten is hier een ook een onderdeel van. De vaste lasten van een zorgverzekering kunnen ieder jaar nadrukkelijk veranderen. Dit kan gaan om tientallen euro’s per maand. Dit jaar gaan de basiszorgverzekeringen gemiddeld tussen de 3 en 9% omhoog. Dit kan dus wel 10 euro meer vaste lasten per maand voor jou betekenen. Het is voor velen dan ook niet gek om aan het eind van het jaar te vergelijken wat beste zorgverzekering is en welke verzekeraar de beste opties biedt om af te sluiten. In dit artikel lees je handige tips hoe je op een slimme manier de juiste zorgverzekering afsluit.  

Hoe ziet mijn gezondheidsstatus eruit in 2021? 

Wil je de juiste zorgverzekering kiezen? Het is verstandig om naar je eigen zorgsituatie te kijken. Heb je veel last gehad van kwaaltjes dit jaar, loop je met lichamelijke klachten rond of heb je al langer tijd last van een blessure? Wellicht is het voor jou handig een zorgverzekering te kiezen die alle zorg dekt die jij nodig denkt te hebben. Het risico dat je loopt als je ervoor kiest om een basiszorgverzekering af te sluiten, terwijl je denkt veel zorg nodig te hebben is dat je veel hogere kosten moet betalen dan als dit wel gedekt is. Kijk dus naar je zorggebruik in het verleden en bepaal voor jezelf wat je nodig hebt voor dat je verzekeringen gaat vergelijken.  

Vraag je tandarts om advies 

Tandartskosten zitten niet in de basisverzekering voor verzekerden. Het is niet nodig om je te verzekeren voor de tandarts als je helemaal nooit problemen hebt en alleen slechts voor controles langsgaat. Verwacht je grote ingrepen voor de tandarts? Dan is het wellicht verstandig een grotere dekking af te sluiten. De kosten kunnen vele mate hoger uitvallen als je besluit geen zorgverzekering af te sluiten.  

Eigen risico 

Gebruik je bijna geen zorg? In deze situatie is het verstandig je eigen risico te verhogen. Dit scheelt namelijk aanzienlijk wat euro’s per maand. Het enige nadeel van het verhogen van je eigen risico is dat je alles zelf moet betalen, mocht je wel in een zorgongeval belanden.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *