Iedereen heeft het weleens meegemaakt; de spanning van de eerste dag bij je nieuwe baan. Het is natuurlijk fijn als je je meteen op je plek voelt, maar vaak duurt het even. Bovendien zul je ook veel moeten leren over het bedrijf en hoe dingen daar werken! Dit alles hoort bij het onboardingsproces, en we willen in deze blog graag wat tips delen over hoe je dit kunt verbeteren voor je medewerkers.

Zet blended learning in

Blended learning is een combinatie tussen verschillende vormen om te leren, zoals de naam al doet vermoeden. Vaak wordt daar nu een combinatie van on- en offline leren mee bedoeld, die samen een traject  vormen dat een nieuwe medewerker kan doorlopen om zich vervolgens helemaal thuis te voelen bij de nieuwe werkgever. Er zijn veel bedrijven die zich hierin specialiseren en jou kunnen helpen om zoiets op te zetten voor je medewerkers!

Gebruik een buddy-systeem

Soms kan het lastig zijn om goed te integreren bij je nieuwe baan, bijvoorbeeld omdat je directe collega’s vaak op opdracht zijn of omdat je grotendeels vanuit huis moet werken en zo eigenlijk niemand goed leert kennen. Een buddysysteem kan dan handig zijn, waarbij je een collega koppelt aan de nieuwe medewerker die de eerste weken of maand regelmatig even met de nieuwe werknemer bijkletst en kan helpen bij vragen of onduidelijkheden die niet persé inhoudelijk over werk gaan.

Laat iemand starten met een samenwerking

Een variant op het buddysysteem is wanneer je iemand laat starten met een gezamenlijk project of een andere samenwerking. De nieuwe medewerker trekt dan veel op met de rest van het projectteam en leert hen zodoende snel goed kennen, waardoor diegene zich waarschijnlijk ook veel sneller thuis zal gaan voelen.

 Zorg voor duidelijke documentatie

Communicatie is het allerbelangrijkst wanneer het over onboarding gaat, dus zorg dat dit goed is geregeld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *